Tartalom


I. rész: 14. Nemzetközi Biológiai Rákkutató Konferencia (Heidelberg)

A növényekről
A diétáról
A sajtról
Rákbetegek diétája
A gemoterápiáról
Az allergiáról
Az ehető virágok
A vitaminokról
Az apiterápiáról
A fito- és balneoterápiáról
Az aromaterápiáról
A gombákról
Rákmegelőző gombák
A hátgerinc
A hátgerinc és a vele összefüggő betegségek


II. rész: Fitoterápia – történet, tanácsok, receptek

Alapszabályok a gyógynövények alkalmazásához
Növénygyógyászat, fitoterápia
A gyógynövények elkészítése
A gyógynövények hatása és felhasználási módja
Vitamintartalmú növények
Gyógy- vagy méreganyag-tartalmú növények
Néhány fontos gyógynövény bemutatása
Antibiotikumok
Ehető virágok
Gyógynövényekkel kiegészített kezelés
A rákbetegségek kialakulásának veszélyei
A rákbetegség megelőzése
Kezelési módok rák esetén
Alternatív kezelési módok rák esetén
Rákmegelőző étrend
Rákmegelőző antocián-tartalmú növények
Antioxidánsok
Szív- és keringési problémák
A sejtosztódást fékező növények
Anyagcserezavarok / máj- és epebetegségek
Borreliózis
Fogbetegségek
A hátgerinc
Cukorbetegség
Az emésztőszervek betegségei
Pajzsmirigy-betegségek
Hólyagproblémák
Vesebetegségek
Légúti betegségek
Reumás megbetegedések
A méh rákos megbetegedései
Bőrbetegségek
Gombás fertőzések
Allergia
Csecsemő- és gyermekbetegségek
Tanácsok várandós kismamáknak
Időskori megbetegedések


III. rész: Ételreceptek, fitokozmetika

Receptek
Rákbetegek számára javasolható, megengedett zöldséges ételek
Fitokozmetika
Függelék